ABOUT

Η lifecraft δημιουργήθηκε από τη βαθιά ανθρωποκεντρική μας πεποίθηση ότι καθένας μπορεί να ζήσει ουσιαστικά, ισορροπημένα και ευτυχισμένα, κατακτώντας το μέγιστο των δυνατοτήτων του, εφόσον υποστηριχθεί και εκπαιδευτεί σε σημαντικές δεξιότητες ζωής.

Η κοινή μας πεποίθηση ότι η εκπαίδευση δε σταματά ποτέ και, σίγουρα, δεν εξαντλείται στα θρανία, μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο εκπαίδευσης και υποστήριξης μικρών και μεγάλων. Ξεκινώντας από τα σχολεία (ηλικίες 10+) και προχωρώντας σε φοιτητές, εργαζόμενους και γονείς, οραματιστήκαμε αυτό το εγχείρημα, που σκοπό έχει να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ευτυχισμένων ανθρώπων, των παραγωγικών εταιρειών και των ολοκληρωμένων κοινωνιών.

Με μότο μας "Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πιστέψεις!",

επιθυμούμε να συμβάλλουμε σε μία αλλαγή προς το καλύτερο, το πιο ολοκληρωμένο, το πιο ευτυχισμένο, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό/κοινωνικό επίπεδο.

Συναισθηματική νοημοσύνη, ενσυναίσθηση, θετικότητα, επίγνωση, αυτοπεποίθηση, διεκδικητικότητα, ανθεκτικότητα, αποτελεσματική και ουσιαστική επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων είναι μερικά από τα θέματα, με τα οποία καταπιανόμαστε. Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία που καλλιεργούμε στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε, προκειμένου να "κατασκευάσουν" τη ζωή τους, όπως ονειρεύονται.

Ελπίζουμε να γνωριστούμε σύντομα είτε στο σχολείο των παιδιών σας είτε στην επιχείρηση όπου εργάζεστε είτε σε εξατομικευμένες συναντήσεις!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πιστέψεις!

Βασιλική Ζαχαράκη

Η Βασιλική Ζαχαράκη, coach, εκπαιδεύτρια και μητέρα δύο παιδιών, υποστηρίζει και εκπαιδεύει γονείς, παιδιά, αλλά και ανθρώπους όλων των ηλικιών να ανακαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό, να καλλιεργήσουν δεξιότητες ζωής και να βιώσουν τη ζωή τους ή το γονεϊκό τους ρόλο στο έπακρο, μαθαίνοντας να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με τον πιο θετικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Ιδρύτρια της lifecraft, υποστηρίζει διαρκώς το δικαίωμα όλων σε μία ουσιαστική και ευτυχισμένη ζωή και φιλοδοξεί να μεταδώσει τη σπίθα της θετικότητας και της διαρκούς επιθυμίας για ανάπτυξη σε ολόκληρη την κοινωνία. Έχοντας εργαστεί στο χώρο της εκπαίδευσής και ανάπτυξης ενηλίκων για περισσότερα από 16 χρόνια, με τον ρόλο του coach σε προγράμματα Leadership Development και του εκπαιδευτή σε soft skills σεμινάρια τα τελευταία 8 χρόνια, αλλά βιώνοντας και η ίδια τις προκλήσεις του γονεϊκού ρόλου, θεωρεί πως, εάν υποστηριχθούν οι γονείς και αναπτυχθούν τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους, τότε η κοινωνία μας θα αρχίσει να γίνεται πιο ανθρώπινη.

Η Βασιλική είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Master of Arts στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το ALBA Graduate Business School (Highest Honors) και Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία από τον ίδιο εκπαιδευτικό οργανισμό. Είναι πιστοποιημένη Coach από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Association of Coaching, πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γονέων στη Θετική Διαπαιδαγώγηση, ενώ έχει πιστοποιηθεί και στο Attachment Parenting, αλλά και στην εμψύχωση ομάδας μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και το παιχνίδι.

Μαίρη Σκόρδια

 Η Μαίρη Σκόρδια είναι coach, μητέρα ενός παιδιού, και Μαθηματικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο απέκτησε και Δίπλωμα Συμπληρωματικής Επιμόρφωσης στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Επίσης, είναι κάτοχος MBA (Masters in Business Administration) από το ALBA Graduate Business School (Honors), καθώς και Πτυχίου Ωδικής, ενώ είναι υποψήφια Διδακτωρ στο Management School του University of Sheffield. 

Δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας και οργάνωσης επιχειρήσεων εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια, ως στέλεχος ή σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα επικοινωνίας. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σεμιναρίων δημιουργικότητας και ομαδικότητας, ενώ δουλεύει με εφήβους και παιδιά για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Η πιστοποιήσή της ως coach από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Association for Coaching έρχεται να συμπληρώσει όλες τις παραπάνω δραστηριότητες.

Η μακροχρόνια εμπειρία της Μαίρης στη διδασκαλία τόσο μουσικής (σε ενήλικες και σε παιδιά), όσο και θετικών μαθημάτων σε παιδιά/έφηβους/φοιτητές, της έχει  ενισχύσει την πεποίθηση ότι οι δεξιότητες των ανθρώπων εμπλουτίζονται διαρκώς και πως αυτό που κάνει την διαφορά είναι η διάθεση για δουλειά και η αυτοπεποίθηση. Συνιδρύτρια της lifecraft, πιστεύει πως η καλή επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας, η ενίσχυση της δημιουργικότητάς τους, και  η θετική στάση/ενθάρρυνσή τους έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην απόδοση της ομάδας. Ενδιαφέρεται για το πώς επιδρούν οι τέχνες, το παιχνίδι, και η θετική ψυχολογία στην ικανότητα συνεργασίας, επίτευξης στόχων και επίλυσης προβλημάτων τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Έχει εκδώσει ένα παιδικό βιβλίο, ενώ έχει παρουσιάσει τρία μουσικά έργα για πιάνο.