Η σημασία του να κάνουμε όνειρα - Are you a dreamer?


Dream big!

Ίσως παλαιότερα, το να κάνει κανείς όνειρα θεωρούνταν αρνητικό. Ο κόσμος συχνά έβλεπε τους ονειροπόλους ως περίεργους ή προβληματικούς. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το να κάνουμε όνειρα, και μάλιστα τρελά, μας ωφελεί. Και τις περισσότερες φορές ωφελεί και την κοινωνία. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όλα τα μεγάλα επιτεύγματα της ανθρωπότητας ξεκίνησαν από ένα όνειρο ή από μια «τρελή» ιδέα.

Ας δούμε λοιπόν τους λόγους για τους οποίους το να ονειρευόμαστε, και μάλιστα το να κάνουμε μεγαλεπίβολα όνειρα είναι πολύ σημαντικό:

1) Γινόμαστε ό,τι σκεφτόμαστε: αν κάνουμε θετικές σκέψεις για τον εαυτό μας, το πιο πιθανό είναι να τις ακολουθήσουμε και στην πράξη. Αν σκεφτόμαστε ότι κάποια μέρα ίσως καταφέρουμε κάτι σημαντικό, έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρουμε. Κάνοντας όνειρα, βάζουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία να «νιώσουμε» πώς θα ήταν αν τα είχαμε πραγματοποιήσει. Και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

2) Εστιάζουμε στο να πετύχουμε τους στόχους εκείνους που μας φέρνουν πιο κοντά στο όνειρό μας, αντί να αναλωνόμαστε σε πράγματα και διαδικασίες που δεν σχετίζονται με αυτό.

3) Υποσυνείδητα, αρχίζουμε να κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Το υποσυνείδητό μας επεξεργάζεται περίπου 60.000 σκέψεις καθημερινά. Με το να ονειρευόμαστε, το υποσυνείδητο μπαίνει στη διαδικασία να επεξεργαστεί σκέψεις και συναισθήματα που σχετίζονται με την πραγματοποίηση του ονείρου μας. Έτσι, βαδίζουμε προς αυτό όχι μόνο συνειδητά, αλλά και ασυνείδητα.

4) Συνειδητοποιούμε ότι η αυτοβελτίωση επιβάλλεται και την επιδιώκουμε. Κανείς δεν πραγματοποίησε το όνειρό του όντας μέτριος ή κακός στον τομέα με τον οποίο σχετίζεται αυτό.

5) Ένας ονειροπόλος επανακάμπτει πιο γρήγορα από τις αποτυχίες για δύο λόγους: πρώτον γιατί πιθανότατα αποτυγχάνει πιο συχνά στον πειραματισμό για την επίτευξη του στόχου του, και δεύτερον γιατί δεν εγκαταλείπει το όνειρό του εύκολα.

6) Οι άνθρωποι που κάνουν μεγάλα όνειρα διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους. Δεν τον σπαταλούν, αντιθέτως τον αξιοποιούν για να πλησιάσουν στο όνειρό τους.

7) Για έναν ονειροπόλο, τίποτα δεν θεωρείται αδύνατο. Όλα είναι δυνατά, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αν τα ονειρευόμαστε. Με δουλειά και επιμονή.

8) Οι ονειροπόλοι τείνουν να αναζητούν έμπνευση σε ανθρώπους που πραγματοποίησαν τα όνειρά τους, είτε κάνοντας παρέα μαζί τους, είτε διαβάζοντας/μαθαίνοντας για αυτούς. Και αυτό τους δίνει ακόμη περισσότερη ώθηση για να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

9) Όταν ονειρευόμαστε, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τι είναι αυτό που μας κρατάει μακριά από το όνειρό μας. Και σταματάμε να το κάνουμε ή του δίνουμε λιγότερο χώρο/χρόνο στη ζωή μας.

10) Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά και δεν υπάρχει καλύτερη ώρα από το τώρα. Οι big dreamers κατανοούν την ουσιαστική έννοια του χρόνου. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πότε πρέπει να γίνει κάτι ή στο αν θα έπρεπε να έχει γίνει στο παρελθόν. Επίσης, δεν αναβάλλουν τις ενέργειες εκείνες που θα τους φέρουν πιο κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου τους.

11) Αναγνωρίζουμε την ύπαρξη (και τη σημασία) των μικρών βημάτων προς την κατάκτηση του ονείρου. Τα περισσότερα όνειρα χτίζονται σκαλί-σκαλί και είναι καλό να το γνωρίζουμε αυτό, ώστε να μην απογοητευόμαστε εύκολα.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square