Η στάση του σώματός μας μπορεί να επηρεάσει το ποιοι είμαστε

Πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι η επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους είναι μόνο κατά 7% λεκτική; Το κομμάτι της μη λεκτικής επικοινωνίας, όπως η γλώσσα του σώματος, οι εκφράσεις του προσώπου και ο τόνος της φωνής μας καλύπτουν το υπόλοιπο 93%.


Πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι η στάση του σώματός μας μπορεί να επηρεάσει, ακόμα και να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας, άρα και τη ζωή μας; Παίρνοντας στάσεις σώματος που υποδηλώνουν δύναμη, κύρος και αυτοπεποίθηση επηρεάζονται αυτόματα οι ορμόνες μας που συνδέονται με τη διάθεση για πάλη (τεστοστερόνη) και το στρες (κορτιζόλη), αλλά και οι μικρο-συμπεριφορές μας (τα μη λεκτικά σήματα που στέλνουμε στον συνομιλητή μας). Δείχνουμε δυνατότεροι, πιο σίγουροι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.


Για όσους νιώθουν ίσως ότι «δε αξίζουν να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται», νιώθουν ότι δεν είναι τόσο ισχυροί όσο θα ήθελαν ή όσο οι άλλοι θα περίμεναν από εκείνους, μπορούν να αλλάξουν τη στάση τους σώματός τους και αυτό θα αλλάξει σίγουρα και την εικόνα που έχουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι άλλοι για εκείνους.


Ας εμπνευστούμε από την πολύ δυνατή και πολύ συγκινητική TED ομιλία της Amy Cuddy, που έχει διεξάγει τις σχετικές έρευνες και σίγουρα θα εντυπωσιαστούμε!


https://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_shapes_who_you_are#t-1099900


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square