Πώς να αγαπήσουμε τον εαυτό μας


Η αγάπη και αποδοχή του εαυτού μας έχουν πολύ μεγάλη σημασία για το πώς προχωράμε στη ζωή μας. Αν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε μια καλή σχέση με τον εαυτό μας πώς περιμένουμε να μας αποδεχτούν οι άνθρωποι που μας περιτριγυρίζουν;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να τον αποδεχτούμε και να ζούμε αρμονικά:

1) Φροντίζουμε τον εαυτό μας: φροντίζουμε για την ξεκούρασή μας, την διατροφή μας, τη διασκέδασή μας. Φροντίζουμε την υγεία μας, πνευματική, ψυχική και σωματική, ώστε να είμαστε και να νιώθουμε καλά.

2) Δεν κάνουμε συγκρίσεις με άλλους ανθρώπους και με τη ζωή τους. Καθένας κάνει τις επιλογές του για τον εαυτό του και για το πού εκείνος θέλει να πάει. Ας εστιάσουμε στο τι κάνουμε και το τι θέλουμε εμείς.

3) Δίνουμε θέση στη ζωή μας σε ανθρώπους που νοιάζονται για μας, μας υποστηρίζουν και που θέλουν το καλό μας. Απορρίπτουμε τις τοξικές σχέσεις και επιλέγουμε τις υγιείς!

4) Λέμε την γνώμη μας, ακόμη και όταν διαφωνούμε με κάποιον. Είναι σημαντικό να εκφραζόμαστε και να καθιστούμε σαφείς τις επιθυμίες μας.

5) Δεν κατακρίνουμε τον εαυτό μας και δεν εστιάζουμε στα αρνητικά. Αντικαθιστούμε το «δεν είμαι αρκετά καλός/καλή» με το «θα τα καταφέρω».

Βάζοντας τα παραπάνω συνειδητά μέσα στην καθημερινότητά μας, θα αρχίσουμε σταδιακά να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, να αναγνωρίζουμε τα θετικά μας στοιχεία και να ζούμε αρμονικά μαζί του. Άλλωστε, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα αποχωριστούμε ποτέ. Τι λέτε; Αξίζει τον κόπο η προσπάθεια;

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square