Εσύ, τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο;


Με την εργάσιμη εβδομάδα να τελειώνει, έχουμε άραγε σεκφτεί πώς θα αξιοποιήσουμε το Σαββατοκύριακο; Αντιλαμβανόμαστε ότι αποτελεί μια ευκαιρία; Τι μπορούμε, αλλά και τι θέλουμε να κάνουμε το Σάββατο και την Κυριακή που δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες μέρες λόγω έλλειψης χρόνου; Τι μας ευχαριστεί; Ποιον θέλουμε να δούμε; Πού θέλουμε να αφιερώσουμε χρόνο; Πού θέλουμε να βρεθούμε; Και δεν αναφερόμαστε σε δραστηριότητες που έχουν κόστος.

Τα ΣΚ είναι ιδανικά για να δούμε φίλους/συγγενείς, να μιλήσουμε με τα παιδιά μας, να αγκαλιαστούμε, να κάνουμε έναν περίπατο στη θάλασσα, στο βουνό ή όπου μας ευχαριστεί, να παίξουμε ή να ακούσουμε μουσική, να διαβάσουμε, να μάθουμε κάτι καινούριο, να κάνουμε μια χειρονακτική δραστηριότητα (π.χ. κηπουρική), να ζωγραφίσουμε, να γράψουμε, να αθληθούμε, να φωτογραφίσουμε, να συμμετέχουμε σε έναν καλό σκοπό... Ακόμη και το να μην κάνουμε τίποτα από τα παραπάνω, επιλέγοντας να μείνουμε σπίτι για να ξεκούραστούμε, εφόσον αυτό έχουμε ανάγκη, είναι πολύ σημαντικό, αρκεί να γίνεται συνειδητά.

Ο χρόνος είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε! Δεν είναι κρίμα να αφήνουμε στην τύχη το πώς τον διαθέτουμε; Κάθε μέρα είναι δώρο, και κάθε Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία! Ας μην την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square