Κορωνοϊός, ψυχική διάθεση και υγεία


Αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο παγκοσμίως είναι πολύ δύσκολο, κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί ούτε να το πάρει ελαφρά. Όμως, όσο σημαντικό είναι να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών, εξίσου σημαντικό είναι να προστατεύσουμε, όσο μπορούμε, τους εαυτούς μας από τις πιθανές αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις της συγκεκριμένης συγκυρίας.

Οι περισσότεροι από εμάς αισθάνονται περισσότερο πιεσμένοι, ανήσυχοι, αγχωμένοι και στενοχωρημένοι από ό,τι συνήθως. Το να αφήσουμε τις αρνητικές σκέψεις να μας κυριεύσουν μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να υπάρχουν και κάποιες θετικές σκέψεις, εμπειρίες και συναισθήματα μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει- πάντα με απόλυτο σεβασμό στην κατάσταση.

Αρχικά, ας αναγνωρίσουμε ότι πολλοί από εμάς έχουμε περισσότερο χρόνο και ας τον εκμεταλλευτούμε όπως θέλει ο καθένας. Αγχολυτικές δραστηριότητες όπως κηπουρική, μαγειρική/ζαχαροπλαστική, χειροτεχνίες, τέχνες (από ζωγραφική, μουσική, μέχρι πλαστελίνες με τα παιδιά), διάβασμα, επιτραπέζια παιχνίδια με τα μέλη της οικογένειας, βόλτες στη φύση και γενικότερα γυμναστική-φυσική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους, αποδεδειγμένα βοηθούν τη μείωση του άγχους.

Επίσης, είναι μια ευκαιρία να ασχοληθούμε με ό,τι έχουμε αφήσει πίσω: μαστορέματα, καθαριότητα, οργάνωση σπιτού ή κάτι που θέλουμε να μάθουμε σχετικά με τη δουλειά μας και δε βρίσκουμε το χρόνο.

Και αν δεν μπορούμε να βρεθούμε με τους φίλους μας από κοντά, μπορούμε να συνδεθούμε μέσω της τεχνολογίας, να συζητήσουμε, να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον, ακόμη και να γελάσουμε.

Η τεχνολογία μας δίνει επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ό,τι θέλουμε online από μαθήματα, ομιλίες, ταινίες, παλιές και νέες σειρές, συναυλίες, ο,τιδήποτε μας ενδιαφέρει. Ας νιώσουμε ότι κάνουμε κάτι εποικοδομητικό και ας δείξουμε την υπευθυνότητα που απαιτείται.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι, με τη συμβολή όλων μας, σύντομα η κατάσταση θα ελεγχθεί και θα εξομαλυνθεί. Μέχρι τότε, ας προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square